I vy milujete nedělní oběd u babičky, kde na vás čeká také kousek lahodné, ještě teplé bábovky ke kávičce? I my. Ale v případě tohoto efektního koláčku nemusí jít jen o bábovku…
115 g hořké čokolády ● 115 g másla ● 20 g kakaa ● 150 g hnědého cukru ● 2 vejce ● 120 g hladké mouky ● 100 g bílé čokolády ● 60 ml smetany ke šlehání ● 1 vejce ● 200 g smetanového sýru ● 2

Hořkou čokoládu nasekáme aspolu smáslem akakaem za stálého míchání rozpustíme. Dáme stranou. Vejce spolu scukrem vyšleháme dokrémova. Za stálého míchání zapracujeme čokoládovou směs anakonec opatrně i mouku. Na plech 26 x 20 cm vytřený máslem naneseme čokoládové těsto a povrch uhladíme. Bílou čokoládu nasekáme aspolu se 60 ml smetany ke šlehání rozpustíme. Dáme stranou. Vejce vyšleháme se smetanovým sýrem dokrémova a zapracujeme bílou čokoládovou směs i škrobovou moučku. Naneseme na těsto vplechu a opatrně vidličkou jen jemně na povrchu promícháme, aby nám vznikl pěkný mramorovaný efekt. Troubu rozehřejeme na 180 °C, na dno položíme ohnivzdornou misku svodou a vložíme plech sbrownies. Pečeme 10 minut, poté přikryjeme alobalem a pečeme dalších 10 minut. Necháme vychladnout a do chladničky ztuhnout.